Modele de plicuri colorate

Descopera aici cea mai variata gama de Plicuri colorate in format : C6, DL sau patrate.

Florilena Business Srl din Bucuresti prin intermediul magazinului online de birotica si papetarieFlrbirotica pune la dispozitie cea mai variata gama de plicuri colorate, acestea sunt realizate din carton de calitate superioara, cu gramajul de 160 gr/mp, fiind disponibile in peste 20 de culori pentru fiecare format DL, C6 sau plicul patrat 14×14 cm.

Acestea sunt utilizate in mod frecvent pentru trimiterea invitatiior in cadrul evenimentelor importante, nunta, botez, conferinta etc. iar alegerea dimensiunii si culorii potrivite este foarte importanta.

Plicurile C6 au dimensiunea de 114 x 162 mm ( 11.4×16.2 cm) destinate trimiterii invitatiilor sau a documentelor in formatul A5 sau A6 indoite pe jumatate sau in formatul A4 indoit de 3 ori. Culorile disponibile pentru acest format de plicuri colorate sunt urmatoarele : Albastru, Argintiu, Auriu, Crem, Fucsia, Galben, Lila, Maro, Negru, Portocaliu, Rosu, Verde si Visiniu.

Plicurile colorate DL au dimensiunea  110 x 220 mm ( 11 x 22 cm), sunt ideale pentru expedierii invitatiilor sau a materialelor promotionale ce necesita o prezentare deosebita, formatul A4 indoit de 3 ori este cea mai utilizata variant pentru acest tip de plic colorat. Aceste tipuri de plicuri au inchidere dreapta, aceasta se realizeaza prin umezirea marginilor, fiind de tip gumat. Cele mai populare culori pentru pentru plicuri colorate din aceasta gama sunt : Rosu Christmas, Visiniu, Argintiu, Auriu, Portocaliu, Verde Christmas sau Maro.

Modelele patrate 14 x 14 cm se utilizeaza in mod special pentru invitatiile de botez, in acestea pot incapea invitatii complexe cu dimensiuni variate si in forma patrata.

Plicurile sunt realizate din hartie colorata in masa cu gramajul de 160 gr/mp produsa in proportie de 45 % din pulpa fara continut de lemn, provenite din paduri unde se replanteaza in mod regulat, 45 % fibre reciclate si 10 % reprezinta bumbacul, pe langa calitatea superioara a acestora, au si o rezistenta foarte buna datorita rigiditatii fibrelor, iar culoarea este una rezistenta la razele soarelui, fara a fii decolorate in timp.

Istoria plicurilor colorate

Primele plicuri au fost comercializate  la inceputul secolului XVIII in Marea Britanie, aceste devenind indispensabile pentru trimiterea scrisorilor de diferite dimensiuni. Creatorul plicurilor colorate a fost William Mulready, pictor si membru al Academiei de Arte din Londra, acestea in prima faza aveau doar doua culori : albastru si negru.

In anul 1856 Hill Edward a primit patentul pentru prima masina producatoare de plicuri din partea guvernului Britanic. Primele plicuri in format industrial erau total opuse celor din zilele noastre, aveau forma de romb, marginile pe margine era aplicat adezive, iar metoda de sigilare depindea de doleantele utilizatorului, in cea mai mare parte cu ajutorul unui sigiliu de ceara.

La inceputul secolului XIX-lea cel mai performant  utilaj pentru crearea plicurilor costa aproximativ un million de dolari, iar acesta putea produce pana la 1200 de plicuri pe minut, iar datorita costurilor ridicate ale materiei prime,  cererea globala nu era una foarte mare deoarece costul de productie era la randul sau unul ridicat. Compania Winkler-Dunnebier producea 2/3 din totalul plicurilor existente pe piata globala, numarul acestea fiind aproximativ 450 miliarde.

Flrbirotica este furnizor de birotica si papetarie si plicuri colorate din Bucuresti cu o experienta de peste 15 ani in domeniu, pune la dispozitie o gama variata de produse pentru a satisface cerintele existente in piata pentru toate categoriile profesionale.

Din oferta noastra poti alege cea mai complexa si variata gama de plicuri colorate ieftine de la producatorul Daco la cele mai mici preturi de pe piata si cel mai bun raport calitate-pret.

Livrarea produselor se realizeaza in maxim 24 de ore de la plasarea comenzii, atat in Bucuresti cat si in restul tarii prin curierat rapid sau Posta Romana in functie de locatia in care va aflati dumneavoastra.