Hartie si accesorii quilling

Quillingul reprezinta tehnica de rulare si lipire a hartiei quilling pentru realizarea unor modele decorative, diverselor forme, flori, animalute, etc. Cele mai utilizate fasii de hartie au latimea de 3, 5 si 10 mm, acestea sunt pretaiate si au o lungime cuprinsa intre 20 si 30 cm, iar greutatea optima a hartiei pentru modelare este de 80 gr/mp,

Hartia colorata pentru quilling este recomandata utilizarea celei colorate in masa, deoarece cea obijnuita in momentul rularii aceasta va avea urme de alb, deoarece interiorul ramane alb, iar in utilizarea de hartie quilling muchia colii creaza efectul formelor create.

Gama de hartie colorata pentru tehnica quilling este foarte variata, putem utilize nuante pastel sau intense, culori tari, asorate cu nuanet de argintiu sau auriu ce ofera un impact vizual deosebit mai ales pentru decoratiunile de sarbatori.

Tehnica quilling a luat nastere la inceputul secolului 19, aceasta devine o preocupare principala a doamnelor si copiilor din inalta societate, iar ulterior devine disciplina in scolile vremii

Accesoriile quilling reprezinta un alt element important in aceasta tehnica, aici putem enumera : aparat pentru franjurat hartia, pieptene quilling, aparat pentru ondult hartia, suport pentru rasucire, embos pentru hartie si carton, placi de biguire, penseta pentru quilling.

Alte materiale pentru decoratiuni le puteti descoperii in categoriile hartie gumata hartie decorative, hartie creponata, perforatoare cu model.

Livrarea produselor se realizeaza rapid, in maxim 24 de ore in toata Romania.