Distrugatoare documente – Cross cut/Strip cut

Distrugatoare documente reprezinta un dispozitiv mecanic utilizat pentru taierea hartiei in diferite moduri : Cross cut(confetti), Strip cut(Fasii) sau MicroShred. Firmele, organizatiile guvernamentale sau persoanele fizice folosesc distrugatorele de documente pentru a elimina actele confidentiale, folosirea acestora este mult mai eficienta decat ruperea in bucati a facturilor, documentelor fiscare, cardurilor, extraselor bancare sau a altor elemente ce pot fi folosite de personae neautorizate pentru comiterea diverselor infractiuni.

Nivelul optim de siguranta.

Nivelul de securitate al documentelor este un factor principal in alegerea unui distrugator de documente, asadar, Nivelul de securitate 1 si Nivelul de securitate 2 sunt recomandate pentru distrugerea documentelor interne, Nivelul 3 de securitate se recomanda pentru distrugerea documentelor confidential, iar Nivelulurile de securitate 4 si 5 sunt ideale pentru distrugerea documentelor secrete.

Nivelul de zgomot este o alta caracteristica esentiala in alegerea unui distrugator de documente, daca acesta este utilizat intens si in spatii deschise este nevoie de un distrugator cu un nivel al zgomotului scazut pentru a nu perturba concentrarea la locul de munca.

Pentru a prelungii viata unui distrugator de documente si pentru a-l utilize in conditii optime este esential folosirea unui ulei special aplicat pe o coala de hartie, iar ulterior aceasta este introdusa in aparat si faciliteaza ungerea cutitaselor.