Cum poti alege cele mai ieftine panze de pictura

Cauti intotdeauna cele mai bune panze pentru pictura, dar nu stii ce marca sa alegi, in randurile ce urmeaza iti prezentam care este cea mai apreciata si utilizata panza atat de amatori cat si de profesionisti, aceasta este pozitionata fie pe sasiu din lemn fie pe placaj, iar grosimea panzei este foarte importanta.

Pe situl specializat in pictura PanzaPictura.ro poti gasi o varietate mare de dimensiuni ce te vor ajuta in finalizarea proiectelor pe care ti le-ai propus, aici pe langa panza de pictura ieftina se pot alege o varietate extrem de mare de culori acrilice, in ulei guase sau tempera, intr-un cuvant tot ce ai nevoie in aceasta arta a picturii.

Panzele sunt realizate din doua mari materiale predominante, acestea sunt bumbacul si inul, ambele prezinta avantaje si dezavantaje in functie de modul in care sunt folosite, stilul de pictura adoptat si dimensiunea pe care o doriti pentru a putea face un tablou. Deoarece este o panza foarte folosita brandul Daco utilizeaza in confectionarea acestora bumbac 100% si trei straturi de gund pentru a putea folosi orice tip de culoare fara probleme, procedeul de uscare fiind rapid depinde de culoarea folosita.

Cele trei straturi de grund aplicate pe panza de pictura ajuta pentru a putea picta in conditii optime, chiar daca se aplica o cantitate mare de culoare, nu exista riscul ca panza sa se deformeze din cauza greutatii aplicarii acesteia, in cazul in care gramajul ar fii mai mic de 380 gr/mp, este foarte posibil sa nu existe conditii de foarte bune de lucru si sa fiti dezamagini de alegerea pe care ati facut-o mai ales daca ai achitionat o catitate mai mare de panze.

Cea din in este mult mai fina avand firul mai lung decat altele si se preteaza mai ales cand este vorba de picturi de mari dimensiuni, avand o elasticitate mult superioara, ceea ce o face alegerea perfecta pentru acest tip. Restaurarea lucrarilor vechi se efectueaza de asemenea cu panza de pictura din in avand caracteristici net superioare precum cele ce au fost prezentate in randurile de mai sus.

Care sunt culorile ce se folosesc pentru pictura pe panza ?

Popularitatea culorilor acrilice este foarte mare deoarece iti permite sa creezi orice model de tablou, fie el unul mic si detaliat sau cele de mari dimensiuni precum peisajele, acestea se gasesc in cea mai mare varietate de culori, datorita proprietatilor lor de combinare a culorilor pot iesi nuante deosebite ce se pot amesteca usor pe suprafata unei panze de pictura, fie ea de bumbac sau chiar si de in. Metalizate, fosforescente sau normale, se gasesc in tuburi de 75 sau 200 ml in magazinele de pictura, iar pretul pentru acestea poate sa varieze intre 8 si 15 lei in functie de gramaj, iar nuantele speciale precum este auriul, argintiul sau violetul sunt mai scumpe, datorita folosirii unor pigmenti de culoare mult mai speciali.

Cele in ulei reprezinta unele din cele mai utilizate forme de culori pentru panza de pictura inca de la primele tablouri ce au fost realizate pe panza s-au folosit pigmenti amestecati cu uleiuri pentru a da o vascozitate mai mica, dar in acelasi timp pentru a avea o aderenta mai buna pe panza, mai ales ca, in acea perioada nu exista grundul ce se foloseste pentru pregatirea panzelor in zilele noastre, de aceea este atat de raspandita tehnica picturii in ulei.

Tempera, Guasele sau alte tipuri se folosesc intr-o cantitate mai mica si cu preponderenta de catre amatorii de pictura, cei pentru care aceasta este doar un hobby si nu cauta intotdeauna solutiile cele mai avantajoase, asadar acestea se pot combina cu apa si adera foarte bine la suprafata panzelor de pictura, copii le utilizeaza cel mai des, iar cel mai important pentru acestia, suprafata de lucru nu este atat de importanta, fie ca este vorba de un bloc de desen sau placaj pe care se poate picta pentru ei are o importanta mai mare bucuria realizarii unei picturi.

De exemplu iti poti testa abilitatile creative atunci cand folosesti un mini sevalet cu panza ieftina, mica, acesta are dimensiuni reduse de tipul 12×10 cm pe care se pot picta diferite forme, iar ulterior panza se poate lasa pe sevaletul mic din lemn si se poate pozitiona undeva in casa, acesta este cel mai simplu si aconomic suport si poate fii facut cadou cu succes, avand o semnificatie mare pentru pictorii amatori.

Alte accesorii ce te vor ajuta in realizarea picturilor pe panza sunt pensulele si suportii, adica sevaletele pentru mentinerea panzelor atunci cand doriti sa pictati trebuie sa aveti neaparat un suport ce poate sustine aceasta activitate, iar singurele sunt sevaletele, fie ele cele mari din lemn sau de masa acestea reprezinta solutia optima pentru nevoile dumneavoastra. Daca sunteti o fire ce isi gaseste inspiratia in natura si nu stie exact cum sa faca pentru a putea avea o panza de pictura si un suport atunci cand se duce la munte spre exemplu puteti opta pentru un sevalet metalic, acesta are dimensiuni de pana la 180 cm, iar in momentul in care se strange nu depaste 50 cm lungime cu 10 inaltime si latime, deci se poate pune in orice rucsac.