Accesorii si Panza Pictura

Panza pentru pictura reprezinta intrumentul ideal pentru a pune in practica toate ideile creative si pentru a-ti lasa creativitatea sa zburde pe o panza de bumbac avand alaturi intrumentele ideale pentru a avea succes : Tempera, Acrilice, Pensulele ideale.
Panza pentru pictura a fost utilizata inca din secolul XIV-lea in Italia pentru pentru pictura in ulei, inlocuind panourile din lemn pe care se realizau operele pana in acea perioada.

Inainte de a incepe sa pictati este recomandat sa configurati spatiul de lucru pentru a va putea desfasura lejer, fie ca alegeti sa pictati pe un sevalet sau pe suprafata plana, direct pe o masa, asigurati-va ca aveti la indemana toate accesoriile : perii, cutite pentru pictura, apa si alte lucruri care va vor ajuta ajuta sa realizati un tablou din placere.

O singura pensula nu este suficienta pentru realizarea unui tablou pe o panza pictura, recomandat este sa alegeti tipurile de pensule potrivite pentru opera dumneavoastra si pentru culorile pe care le utilizati, perii pentru vopseluri acrilice sau pentru cele in ulei. Punem la dispozitie o gama larga de pensule cu diferite grosimi si tipuri de varfuri : Par de veverita, de ponei, sintetic sau chiar cele rigide din par de porc.
Panzele de pictura comercializate de catre noi au pre-aplicat trei straturi de grund, pentru a usura desenul, acest compus etanseaza fibrele panzei, ceea ce va face ca vopseaua sa fie mai fina, iar picturile rezista mai bine in timp. Vopseaua pe baza de ulei dupa ce este aplicata nu isi va schimba culoarea, nu putem spune acelasi lucru si despre vopselurile acrilice, acestea dupa ce sunt aplicate vor arata putin mai intunecate decat in momentul in care sunt aplicate. Pentru a putea vizualiza culorile este recomandat sa le aplicati in prima faza pe o hartie, iar ulterior sa fie folosite pe panza de pictura, pentru a da nuanta dorita.

Tipuri de Panze pentru pictura :

Panza din bumbac este cea mai populara aceasta are o rezistenta mai mare decat cea de in, capsarea pe sasiu se poate realiza atat pe lateral, cat si pe spatele, ultima varianta confera o pozitionare mai ferma a panzei pe sasiu, ce nu mai necesita utilizarea penelor pentru tensionarea suplimentara a acesteia.

Panza de canepa, se utilizeaza de la inceputul secolului al XVII de catre pictorii din Venetia, aceasta are o textura mai aspra, folosindu-se pana in anii 1700 mai mult la confectionarea funiilor decat in activitatile creative.

Panza de in este una din cele mai apreciate tipuri de panza, deoarece confera o rezistenta si o calitate mult mai mare in timp, in general firele folosite sunt uniforme pe ambele fete pentru a avea o calitate superioara.

Panza sintetica nu este recomandata sa fie utilizata deoarece elasticitatea acesteia este prea mare, iar riscul ca picturile sa se degradeze este ridicat.

De ce Accesorii pentru pictura avem nevoie :

Pentru a putea sa ne punem la contributie partea creativa avem nevoie de accesorii pictura folositoare pentru a ne usura munca, chiar daca este vorba despre un amator sau un artist profesionist.

– O Paleta pentru pictura este importanta pentru amestecatul culorilor, aceasta poate sa fie confectionata atat din lemn cat si din plastic dur.
– Un sevalet ne ofera posibilitatea sa ne miscam mult mai liber in momentul in care concepem desenul, confera o pozitie corecta, dreapta a spatelui fara a ne afecta pozitia corpului.
– Godeta este ideala pentru a pune uleiul sau apa de care ai nevoie.

Toate aceste instumente si accesorii le gasiti pe magazinul nostru online. Accesorii Pictura, Panze pentru pictura, Pensule, Sorturi pictura pentru copii, plasati comanda dumneavoastra si aveti livrare rapida in 24 de ore in toata Romania.